fredag den 20. januar 2017

Masser af succes

Masser af succes? Ja
Af Carl 3.u

På et gymnasium, hvor at langt størstedelen af eleverne har et samfundsfagligt fokus, kunne man godt tro, at det kunstneriske ville drukne i teorier om globalisering og minervamodeller. Musicalen er et eksempel på, at dette ikke er sandt. Årets musical er igen præget af et niveau af overskud, som sjældent er set på Tietgensgade 74.
Masser af metaforer
Selve teaterstykket udspiller sig på et ferieresort, der er alt andet end indbydende. Forskellige feriegruppers veje krydses og der udspiller sig et drama af dimensioner. Stykket er et perfekt eksempel på en tragikomedie, hvor det at humoristiske aspekt smelter sammen med en tragedie på flere niveauer. Specielt karaktererne Kim og Tobias skiller sig ud. Sjældent har jeg hørt en metafor om vores samfund, der indebærer en pose nøddemix. Der er ingen af skuespillerne der leverer en dårlig præsentation. Min eneste kritik af stykket må være, at det ender meget brat. Jeg savnede selv at se hvordan rejsen endte for nogle af de lidt mindre centrale karakterer. Det ødelagde dog på ingen måde helhedsudtrykket i stykket.
Klokkerent
Musikken i ”Masser af Succes” var fuldstændig fantastisk. Årets musikansvarlige har ramt plet med et mix af langsomme numre og nogle mere uptempo numre. En af mine personlige favoritter var den sjælfulde ”Easy” af Son Lux, der perfekt indkapslede den dystre stemning. Sangerne var klar fra starten af, og sang klokkerent hele vejen igennem. Der var ikke en finger at sætte på dem. Jeg har også kun rosende ord om bandet. De elektroniske trommer og saxofonen hævede bandet fra et godt gymnasie band, til et fantastisk band.
En forførende dans
Danserne, var som de andre elementer i årets musical også helt fantastiske. Dansernes sorte kostumer stod ud fra den ellers farverige scene. Et af mine yndlings øjeblikke med dem, var dansen til introsangen. Deres forførende bevægelse var smukke og flotte. Intet negativt at sige der.
Tropicana
Men det var ikke kun danserne, musikerne og skuespillerne der hævede musicalens niveau. Scenografien var med til at skabe et en hyggelig og kitchy stemning. Scenografiholdet, bestående af ni piger, leverede et overdådigt sceneshow, der var bygget op om blåmalede paller. Ifølge en af pigerne, havde ingen af dem nogensinde brugt en sav eller borremaskine. Det kunne man ikke se! Jeg vil ikke bruge tid på hverken kostumerne eller lyset, da begge ting bare sad lige i skabet.


Alt i alt er årets musical endnu en succes, hvilket navnet jo også antyder. Da det kun var generalprøven jeg så, kan selve premieren kl. 20 i aften kun overgå den. Derfor kan jeg ikke andet end at kvittere med 6/6 stjerner.