mandag den 31. august 2015

Dobbelt debatindlæg


I anledning af denne mandag bringer vi et dobbeltdebatindlæg vedrørende Rysånden. Vi på bloggen er rigtig glade for alle disse indlæg, og vi mener netop, at det er disse indlæg der er med til at bevise hvilken subjektiv størrelse Rysånden er.

Mangfoldighed skal gå begge veje!

Indlægget "Er rysånden død?" bærer præg af ekstrem snæversynethed, manglende indblik i mangfoldighed, og er desuden et godt eksempel på smagsdommeri af værste skuffe.

For hvad er god stil? Hvad er god opførsel? Hvad er den "rigtige" tøjstil?

Det er i hvert fald ikke noget som skribenten har nogen form for berettigelse til at gøre sig til dommer over. Skribenten dæmoniserer personer der agerer og klæder sig anderledes end skribenten selv. Folk med anderledes personligheder og interesser, beskyldes for at være snæversynede mangfoldighedsnedbrydende fællesskabs-hadere.
En større afvigelse fra, og manglende forståelse af hvad begrebet "mangfoldighed" er, ses sjældent. De løst flyvende sure opstød er desuden formidlet uden nogle former for belæg, eller nogen former for løsningsforslag. Det eneste konkrete eksempel der skulle understøtte påstanden, formår heller ikke at underbygge angrebene mod andre fællesskaber, og andre idealer.
Eksemplet er på ingen måde evidens for en faldene grad af mangfoldighed. Det er nærmere en konsekvens af en anderledes opdragelse, end skribenten selv anser som værende "den rigtige måde at gøre tingene på". - Igen et eksempel på smagsdommeri fra skribentens side.
At der er kommet flere, og nye typer til Rysensteen er derimod en tydelig indikation på, at mangfoldigheden lever videre i bedste velgående - også på Rysensteen. Det, som skribenten forbinder med mangfoldighed, er altså fuldkommen misforstået, og dette "problem" gribes fuldstændig forkert an. Hvad nytter det, at rakke ned på denne nye gruppe af mennesker, der nu engang er blevet en del af vores alle sammens Rysensteen?
En formålsløs hetz mod nye typer, er sammenlignelig med det at skabe en negativ diskurs omkring andre befolkningsgrupper – fx indvandrere og flygtninge. Denne hovedløse negligering af disse personers empati, tjener intet fællesskabsforbedrende formål. At skribenten derudover formår at pålægge andre personers interesser nærmest hulemandsagtige værdier, siger vidst ikke så meget om personerne angrebet er rettet imod, men derimod mere om skribenten selv. En sådan angriben af problemet skaber intet andet end had, foragt, og større kløfter mellem de forskellige typer på Rysensteen Gymnasium.

Hvis mangfoldighed virkelig er så vigtigt for skribenten - hvorfor rækker han/hun så ikke selv hånden frem, og byder nye værdier og tankesæt velkomne? - At skrive et blogindlæg båret af generaliserende fordomme, er i hvert fald ikke den rigtige vej at gå
Jeg afsluttede i sommers 1.g. Jeg kan se tilbage på 1.g som et år, hvor jeg aldrig har oplevet at blive sat i bås, udelukket fra fællesskabet, eller på anden vis opleve et miljø præget af større kløfter eleverne indbyrdes – hverken på tværs af klasser og årgange, ej heller på tværs af sociale lag. På Rysensteen kan enhver der vil blive en del af fællesskabet. Udvalg, aktiviter efter skoletid, kælderaftener, elevfester og Gurg er blot nogle af de tilbud som man som elev på skolen kan deltage i, uden på forhånd at tilhøre en bestemt gruppe af elever på skolen.
Hermed en opfordring til skribenten: Bryd dine grænser. Kom ud af din comfort-zone. Snak med en af de ”turtleneck-drenge”, du måske aldrig nogensinde har talt med – det kan være det bliver en positiv overraskelse!
Så kære skribent: Du kan ikke se skoven for bare træer. Din opfattelse af hvad ”det rigtige fællesskab” er, og bør være, stemmer ikke overens med dit ønske om mere mangfoldighed på skolen. Du kan dog være fuldkommen rolig. - Mangfoldigheden lever videre – og du har et ligeså stort ansvar som alle andre elever, for at værne om det fællesskab alle rysensteenere stræber efter at bevare.







Kan et par Hellerup piger virkelig slå RYS-ÅNDEN ihjel?

Af Nina, 1.g’er

Hvis ja, hvor stærk var den så overhovedet til at starte med? I det fine debatindlæg den hemmelige rysser har skrevet, brokker han sig kraftigt over, at de dyre tasker og drenge i turtlenecks har indtaget rys. Den hemmelige Rysser mener, at de nedbryder værdier som Rysånden lever på. De skræmmer de åbne og nede på jorden drenge og piger væk, som fokuserer på andre ting end, hvor meget deres jakke eller sko koster.
Jeg går i 1.g. Jeg tog mange ting til overvejelse før jeg besluttede mig at starte her, og jeg kan ikke tælle, hvor mange af mine bekendte som prøvede at overtale mig til at starte på Christianshavn Gymnasium eller Det Fri, men det valgte jeg ikke på den simple baggrund, at jeg er ved at brække mig over denne ”typeracisme” som er ved at tage form på gymnasierne, Jeg har tiltro til vores skole og valgte bevidst Rysensteen, fordi jeg syntes det var den bedste.
Den hemmelige Ryssers indlæg kan ses som en mislykket redningsaktion af Rysånden. Hvis vi vil vedligeholde eller søge tilbage i retning af ånden, som menes at blive myrdet i takt med årgangenes udvikling, gribes problemet forkert an.

Jeg har derfor to spørgsmål til den "hemmelige rysser"

Hvis denne indvadering af helleruppiger og -drenge med smørhår, får dit håb for Rysensteens fremtid til at krakelere, hvorfor i alverden handler dialogen så om problemet i stedet for løsningen? Det vi frygter er jo, at alle de kreative mennesker skræmmes væk, fordi at alle taler om hvordan Rysensteen er blevet til skolen for snobbede karakterrobotter?

Kan Rysånden virkelig dø af et par årgange med lidt anderledes tøjsmag? Skal der virkelig ikke mere til for at ”myrde” værdier vi har brugt mange år på at skabe, noget vi har gjort til en 'ånd' som burde leve og stadig lever i de fleste af os. Det er et nyt fænomen der er kommet ind med de sidste par årgange, den nye slags rystype som er blevet ”normaliteten”. De kommer fra andre miljøer og synes det er lækkert med ting, der er af en god kvalitet, men i sidste ende tror jeg simpelthen ikke de er direkte i stand til at slå denne Rysånd ihjel, det er den simpelthen for stærk til?

Jeg er 1.g'er. Jeg har madpakke med hver dag. Jeg køber kun tøj i genbrug. Jeg har gået på efterskole. Jeg vil gerne være med i så mange udvalg som muligt, og endda overvejer jeg at starte mit eget udvalg for at gøre skolen mere farverig og kunstorienteret. OG JEG ER HER OGSÅ!
Men når samtalen konstant kredser om disse typer, som har indvaderet vores kære skole, skræmmer det folk som mig væk, og de af os som alligevel starter her føler, at vi ikke eksisterer da andre taler om os, som om vi var uddøde. Jeg kan hilse og sige: Det er vi ikke!

Så hvad med at glæde jer lidt over os, i stedet for at græde over et par harmløse tøser med Prada tasker, som i virkeligheden, måske, er flinke?
Kh Nina fra 1.g

fredag den 28. august 2015

♪♫♪♫♪ Introfestens SVEDIGE dj line-up ♪♫♪♫♪

Så er der endelig intro-fest i aften!!!! Vi glæder os til en aften fyldt med stive putter, vilde dansemoves og ikke mindst at se RYSÅNDEN skinne ud af alle rysseres øjne. Der er endnu en gang et fantastisk line-up bestående af nice elever der slynger syge beats ud som var de mamse drenge der serverede thai-kylling.




19:30-20:00

Hvem er i?
Jeg kan sige dig, hvem vi ”ikke” er… Vi er ”IKKE” homoseksuelle
Humørikonet wink

 Hvorfor hedder i DJ ...?
Vi hedder altså ikke DJ m8.

Hvilken slags musik skal i spille?
Kan I ikke være ligeglade, der er alligevel ikke nogen 19:30-20

Nogle i glæder jer til at se på floor?
Coco Rosa og LIN!!! Og så selvfølgelig Molly fra vores klasse
NOT!! De må nemlig først komme ind 20:15. Men vi glæder os til at se 2015a 07 Caroline Emma-Sophie Nørgaard Elmer 2015/16 Musikken i Verden

Er der noget specielt vi skal glæde os til?
Ikke rigtigt, DJ’s er ret meget det samme altid… Men Hauge kan kaste op på kommando!!

Hvad er det sidste i har spist?
Vi har lige været på Madglad, det var VILDT lækkert
Hvad er det fucking klammeste i nogensinde har spist?
Jeg kan sige jer hvad det ”ikke” er – det er ”ikke” Madglad



20:00-20:45


Hvem er i?
Vi er fucking DJ Troldmandsstav og vi lægger din fest ned. Vi kendt på alle clubs på Amager, i Køge og Ballerup. Vi lavede i virkeligheden først soundtracket til Project X, og andre store film som Titanic og Star Wars, men vi fik aldrig creds. Tak for intet Céline Dion. I stedet starter vi nu fra bunden som ægte underground DJ’s. Vi det nye, vi det syge - vi det alle vil ha.


Hvorfor hedder i DJ troldmandsstav?
Et ord – Roskilde…

Hvilken slags musik skal i spille?
Alt. Det der holder festen kørende max. Vi starter stille og roligt, men fyrer op for den sygeste fest til sidst. Det bliver det bedste dj-set Tomorrowland nogensinde vil se.


Nogle i glæder jer til at se på floor?
Lækre putter, grimme putter, stilede putter, kiksede putter, nørdede putter, dumme putter, selv de putter der tror de ligner Peter Falktoft fordi de har købt Yeezy’s–alle putter overhovedet!



Er der noget specielt vi skal glæde os til?
Guest artists som Kanye, Céline Dion, Martin Garrix og Céline Dion. Vi giver også et par gratis Yeezy boost 350 pirate black til dem der giver mest liv på floor.
PS. Dem efter der spiller efter os er nogle kæmpe nørder, altså DJ TTT, så i bliver nødt til at fyre den med os fordi de spiller skod musik.
PPS. Fik vi sagt Céline Dion kommer?
PPPS. De laut a Kanje



20:45-21:15



Hvem er i?
Vi er de nye i spillet, kommet for at blive. I ved hvem vi er. Men hvis i ikke gør: Carl 2.y , Eskild 3.x  og Mathias 3.x (Shoutout til GucciAllstars)

Hvorfor hedder i TTT?
Forretningshemmelighed. Men udvalgte får det af vide.

Hvilken slags musik skal i spille?
De mest zenzyge drops i nogensinde har hørt. Kombineret med nogle bøsse throwbacks fra dengang man var ung og fri.

Nogle i glæder jer til at se på floor?
Vores fuckboys der skaber de mest klamme moshpits(fuck om vi må) i nogensinde har set.
Vi glæder os til at se putternes ansigt når det går op for dem hvordan vi rigtig fester på rys!
Trille og Anna 3.x, fordi de er dejlige

Er der noget specielt vi skal glæde os til?

TRAMP


21:15-22:00


Hvem er i?
Albert: Jeg hedder MC alienso, skud ud til Pernille
Thor: Jeg hedder DJ Mavesår fordi jeg hedder fucking DJ mavesår og fordi jeg boller meget. Med damer.

Hvorfor hedder i Capri collective?
I kor: Fordi det er os der har bollet.
Thor: Ikke med hinanden
Albert: Med forskellige kvinder
Thor: Inde i piger
Albert: med vores tissemænd… Og derfor har vi valgt at kalde os capri collective. Både pga. det, men også pga. vores yndlings kunstner Yung Coke, som drikker meget capri sonne
Thor: Som jo er en meget nice drink at drikke, når man boller. Med damer.
Albert: Som vi tit gør

Hvilken slags musik kan vi se frem til?
Thor: Musik der gør damerne våde.
Albert: Og drengene liderlige!!!
Thor: Så det bliver ret vildt, husk snorkler derude. Vi spiller jungle musik.
Albert: Den helt gode musik, masser af klassikere og nogle nye sange.
Thor: Masser af bangers.

Hvem glæder i jer til at se på floor?
I kor: BARBARA EGHOLM!!!
Albert: Men også de andre puttepiger.
Thor: Men primært Barbara Egholm.

Har i noget specielt vi kan glæde os til?

I kor: At vi boller.


22:00-22:45

Hvem er i?
Christian, Silas, Julius og Herman aka. Dj Ghost, Washington Awesome, Johnny Davidson og Dynamite Gregory

Hvorfor hedder i brunch?
Fordi vi jævnligt mødes i spisepauserne over en isbjørn for at brunche og snakke om hvor sygt et hunde liv vi lever ved at gå på rysensteen

Hvilken slags musik skal i spille?
Det kan kun guderne vide. Måske bliver det bare mænd der hader kvinder i lydbogs format. Ses på floor!

Nogle i glæder jer til at se på floor?
Severin 3.c, Asger 2.s og Julius 3.s Rip drenge:)



22:45-23:15

Hvem er I?
Vi er treenigheden

Hvorfor hedder I DJ Nspire feat Danny?
På vores årlige pilgrimstur gennem det Sydøstlige Europa mødte vi en spåkone i den lille Ungarnske by Gyönk. Hun fortalte, at vores fremtid bød på en symbiose af dak og kærlighed med en knivspids matematik.

Hvilken slags musik spiller I:
Alt lavet før 2015, hader clubmusik, men elsker dak.

Hvem glæder I jer til at se på floor?
Anders den Krumme og alt hans bytte naturligvis...
Er der noget specielt vi kan glæde os til?
næ, der er sgu ikke noget at glæde sig til...


23:15-23:45 

Fortæl læserne hvad I hedder?
We are DJ BlackWolf. We are legion. We do not forgive. We do not forget.

Hvem er i?
En ulv, en neger, og så Emilie Kastrup fra 3.e.

Hvor kender man jer fra? 
Måske så du os til sidste års sidste fest (som stadig er den performance alle ((der er noget)) snakker om) ellers har du læst om os i Soundvenue.
(Rysbloggen kan verificere denne information)
Hvornår går i på?
Når din søster er kommet. (Du ved hvad vi mener) (Din mor er for brugt)
23:15 - 23:45

Hvad kan vi forvente af jer? 
Et hav af trusser der flyver af våde Fuccbois. Emily Louderback og resten af 3.e's (#squad) booties der grinder op af samtlige vagter. Mælk og striptease fra Biotech giz.
Slev GitGIT, LeneDamen og GCP-Guruen Anders rammer floor.
En pære.
Flyvende mønter fra Mamse drengene i birthday suits #StorePortioner.
Alt sammen til de gedigne toner af alt fra Den Gale Pose, til SNUGIN (Find ham på Soundcloud).
Hvis ikke man finder rysånden her - er den fucking død.

- Man kalder jer den bedste DJ Duo ft. Emilie Kastrup fra 3.e, nord for Fyrstedømmet Monaco. Kan I bekræfte dette?

JA


23:45-00:30

Hvem er i?
Vi hedder Gulle, Ju, Alck € Anton, vi er 5.g’ere
(Man savner vel rys-fester, selvom man gik ud for laaang tid siden)

Hvorfor hedder du DJ ...?
Vi går under navnet DJ Alckienator

Hvilken slags musik skal du spille?
Kun Remixes! Dansemusik, vi shuffer nogle unge mennesker.

Nogle du glæder du til at se på floor?
Glæder mig til at se stive 1.g'ere med dårlig samvittighed over, at de ikke har
færdiggjort deres stil til mandag.

!! VI SES PÅ FLOOR !!