mandag den 25. januar 2016

Anmeldelser af Rysmusicallen "Selskab"

Den Hemmelige Rysser

Først og fremmest vil jeg gerne rose Musical-udvalget, for at have taget springet fra udvalg til nepotistisk sekt. Det er på ingen måde sarkastisk, jeg mener i ramme alvor, at dette skøre klubhus der er blevet dannet, sikrer en musical af højere kvalitet. Det er godt, at de overengagerede ryssere, har noget at samles om. Som små Duracell-kaniner sprinter de efter næste kreative projekt, der kan tilfredsstille den skaberlyst, de ligger inde med.


Musicallens plot giver en helt ny betydning til det at være hovedrolleindehaver. Stykket foregår inde i Runes (hovedrolleindehaveren er den samme som for to år siden) hoved, som han omtaler som ”kollektivet”. Runes hoved er propfyldt med endimensionelle karakterer, som gennem stykket oplever absolut nul progression. Stykkets plot er dets akilleshæl, i det de endimensionelle karakterer inder med at gøre stykket en lettere sløv affære. Rune er en karakter der for alvor burde gennemgå en udvikling, men han starter med at være en forhutlet eksistens, der er ved at gå fra hinanden, og han slutter med at være en forhutlet mand, der er ved gå fra hinanden. Vi ser ham ikke i stykket 90 minutter udvise selvkontrol, udover når han bogstavelig talt kvaler en af sine egne facetter. Når man ser stykket sidder man tilbage med fornemmelsen af, at skuespillerne kun kan spille deprimerede. Selv de facetter der skulle forestille at være glade ligner nogen, hvis hals er omklamret af absurditetens kolde hænder og lige er blevet lukket ud af den lukkede, Den eneste der formår ikke at virke bipolar er en kæphøj pige der spiller tilfredsstillende letsindet. Jeg har helt samme forhold til hovedrolleindehaverens skuespil, som jeg har til Mamses evner til at koge ris; kan de godt, eller kan de ikke, vi finder aldrig ud af det.


Der hvor ”Selskab” virkelig skinner er de skønne dansere, og de skarpe musikere. Det var simpelthen en oplevelse på linje med noget et professionelt teater kunne have produceret. Stykket er enorm velproduceret, og derfor vælger jeg at give stykket 4 ud af 6.



Anmeldelse af "Selskab"

Johan - Elevrådsformand

Tag 200 gram Hamlet, 100 gram Sartre, en liter Inderst Inde, en spiseske viljestyrke og en deciliter David Lynch og rør sammen. Top det med talentfulde sangere, skuespillere, dansere og musikere og prop det ind i DGI-byen ved 200 grader i 8 måneder. Kig til det engang i slutningen af januar – det er en oplevelse udover det sædvanlige!

Vi er inviteret til et SELSKAB, der sprudler af sangglæde, danseglæde og begejstring. Midt i DGI-byens runde sal sidder en sindssyg mand. Alle hans følelser er parkeret i trækasser omkring ham. En søster kommer ind, og et grotesk drama om de helt store temaer udspiller sig. Musikken sidder direkte i skabet. Danserne har aldrig været skarpere. En overvældende oplevelse, der efterlader en følelse af tomhed, tosomhed og melankoli, som klart kan anbefales for alle, der mangler en oplevelse i deres travle januarweekend.

fredag den 22. januar 2016

>>> SELSKAB <<< - hvordan er det at være med i rys musical

I aften går det hele løs, Rysensteens musical har nemlig premiere! Det bliver morsomt, tankevækkende og intenst! Vi på bloggen glæder os rigtig meget og håber at se mange af jer kære ryssere oppe blandt publikum!  

Ruth 3.e - Dans

Hvad er det bedste ved at være med i musicalen? 
Fællesskabet. Det er pisse sjovt at kombinere noget man synes er grinern. At have det sjovt og samtidig møde en masse mennesker som synes det samme er nice. Det er nok det fedeste, at man finder en fælles interesse gennem så underlig og syret en ting som dans.

Et råd til en sceneskræk rysser? 
Jeg tror egentlig bare jeg kigger ind og lyset og er sådan “I am Jesus

Hvad er dit bedste minde med musicalen?
De aftener hvor vi har danset og folk bare er blevet enige om at fucke lortet op. Selvom det er pisse nedern og man har pisse travlt, så er det bare sygt sjovt.

Hvad kan man forvente i aften? 

PISSE FED MUSICAL! Den samme glæde som når man spiser en virkelig frådern kage. Sådan lidt orgasme - måske ikke så godt, men tæt på, ik?

Johanne 1.a - Musik

Hvad er det bedste ved at være med i musicalen? 
"Det hele er bare fucking fedt. Fællesskabet. Man skaber noget sammen.

Et råd til en sceneskræk rysser? 
Næ... Man går bare op på scenen og gør sit aller bedste
Yolo? 
Ja !! 

Hvad er dit bedste minde med musicalen? 
Det sjoveste jeg har oplevet? Det ved jeg ikke. Det er bare fucking fedt.

Hvad kan man forvente i aften? 
Det hele, det bliver så sprødt! 

Emma 3.a - Skuespiller

Hvad er det bedste ved at være med i musicalen? 
At skulle vise det. Der hvor man begynder at blive nervøs inden man skal på scenen, og lige pludselig fungerer lyd og lys og alt bliver til en højere enhed.

Et råd til en sceneskræk rysser? 
Vend din frygt til at være spændt. Jeg arbejder stadig selv på det. 

Hvad er dit bedste minde med musicalen?
De sidste dage her op til forestillingen. At man lige pludselig kommer ud i nogle lidt mere hyggelige og pressede situationer. Alt er mere intenst. Man er kun her i DGI, man tænker slet ikke udover musicalen.

Hvad kan man forvente i aften?
Et meget ambitiøst og lidt syret stykke. Meget ambitiøst fordi instruktørerne har turdet gøre det til noget andet end den klassiske kærligheds historie og alt det der, men ligesom har fået stykket op på et helt andet plan. Det gør det også mere risky, men det går ned.

Held og lykke! 

lørdag den 16. januar 2016

♫ ❤ ☞ RYS MUSICAL ☜ ❤♫

Så er det endelig ved at være tid til at dette års rys musical har premiere! vi glæder os, de talentfulde ryssere der står bag det hele glæder sig og i burde få skaffet jer nogle billetter mens i stadig kan!

  

Showet løber af stablen d. 22 januar og kører frem til d. 24. 


Fredag d. 22 Januar kl. 17 (forpremiere)
Fredag d. 22 Januar kl. 20 (premiere)
Lørdag d. 23 Januar kl. 14
Lørdag d. 23 Januar kl. 20
Søndag d. 24 Januar kl. 12 


I kan købe billetter til de sølle 75 kr på dette link:
https://billetto.dk/da/users/rysensteen-musical--ad27a71b-62bd-433c-bd72-c7be874278ef

Tjek denne fede teaser ud, hvis du ikke af ren natur ved at musicalen er et af de fedeste events på rys:



Vi ses <3 

torsdag den 14. januar 2016

❤❤❤ MÅNEDENS NUT(TER) ❤❤❤

KLARA & YASMINA 3.A NUHRRRRR

YASMINA & KLARA 3.A NUHR NUHR NUHR



Hvem er mest nuttede af jer? Yasmina: MIG!!! Klara: Hold nu kæft - det er HELT klart MIG - ego svin!! Yasmina: jeg er ved at være godt træt af dit pis!!! Beskriv hinandens udseende med 3 ord (nuttet må gerne indgå) Klara: Yasmina er lidt buttet (kig på kinderne). Hendes øjne ligner lort, jeg kan ikke rigtig regne hende ud!!! MEEEEN lidt nuttet - jaja... Yasmina: kender hende ik rigtig så det er lidt svært at sige…. Hvis I var en frugt, hvilken frugt ville I så være? Yasmina: jeg ville være en kokosnød, hård uden på men blød inden i, forstår I!! Klara: Jeg vil sætte mig ind under bær-kategorien, fordi jeg mener, at bær er det mest nuttede føde du kan finde Hvem er mest nuttet på rys? I kor: Os? Er I bedste veninder? (hvis ja, nuuuuuhr) Yasmina: fy for den lede Klara: ja wtf?

fredag den 8. januar 2016

★ 2016's første "Ugens Rysser" ★

Så er det blevet tid til 2016's første "Ugens Rysser"! Vi mødte hende i en papkasse til smøger og snak, hvor vi lærte hende bedre at kende:

Navn: Anadel
Klasse: 3.b


Hvad er din livret? 
Sopas (en filippinsk ret, som jeg kan spise i flere dage uden at blive træt af det)

Største idol?
Den er ret svær, men pt. er jeg head over heels over hende der spillede Rey fra Star Wars: The Force Awaken... Og så er Jackie Chan også fucking nice!

Yndlingslærer(e)? 
Dorthe og Esther <3 Elsker dem lige højt, men Kasper er sgu også ret dejlig 

3 ting du ville tage med på en øde ø? 
Alkohol, alt min musik på Spotify og Daisy Ridley

Færdiggør sætningen: Når jeg kigger på Gitte T, tænker jeg... gad vide om hun har insta

En ting som mange ikke ved om dig?
Jeg elsker pingviner! 

Beskriv dit liv på Rys med 3 ord?
Tårer, latter og stivhed